Kukoricás csirkecomb paprikás-tejfölös mártásban recept
A Kukoricás csirkecomb paprikás-tejfölös mártásban hozzávalói:2 csirkecomb
25 g vaj
1 tasak pirospaprika
1 doboz csemegekukorica konzerv
50 ml csirkealaplé
50 ml tejföl
1 tasak liszt
csipet Cayenne bors
só
bors
1 evőkanál petrzselyemzöld, apróra vágva
A Kukoricás csirkecomb paprikás-tejfölös mártásban elkészítési módja:
A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, mossuk, szárazra töröljük. Sóval, borssal fűszerezzük. A tejfölt összekeverjük a liszttel és 25 ml vízzel. A csemegekukoricát leszűrjük, a levét felfogjuk. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A csirkecombokat erős lángon átsütjük, majd kivesszük. A serpenyőt levesszük a tűzről, a megmaradt pecsenyezsírhoz hozzákeverjük a pirospaprikát. Ráöntjük a kukorica levét és a levest. Felforraljuk, hozzáadjuk a kukoricát is. Besűrítjük a lisztes tejföllel. Sóval, borssal, Cayenne borssal fűszerezzük. A csirkecombokat egy fedeles tűzálló tálba rakjuk, ráöntjük a kukoricás mártást, és lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben, 45 percig pároljuk. Levesszük a tál tetejét, és kissé megpirítjuk. Majd megszórjuk petrezselyemzölddel.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2012. jan. 14. 09:45
A kukoricás csirkecomb paprikás-tejfölös mártásban elkészítési módja és hozzávalói.