Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Szezámmagos csirkefalatok recept

Szezámmagos csirkefalatok recept

A Szezámmagos csirkefalatok hozzávalói:
30 dkg csirkemellfilé

A bundához:

1 tojás
1kk szódabikarbóna
liszt
tej
szódavíz


A mázhoz:

4 ek méz
4 ek édes-savanyú chiliszósz
4 ek ketchup
pár csepp szezámolaj
szezámmag


A Szezámmagos csirkefalatok elkészítési módja:
A csirkemellfilét felkockázzuk, kb. 2x2 cm-es darabkákra. Sózzuk, borsozzuk. Egy mélytányérban 1 tojásból és a többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát keverünk. Egy másik tálkában pedig összekeverjük a máz hozzávalóit. Serpenyőben olajat melegítünk. A husidarabokat beleforgatjuk a palacsintatésztába, és a forró olajba dobjuk őket, de ügyelünk arra, hogy a bunda ne égjen meg. Mikor a hús átsült, kivesszük az olajból, leitatjuk, beleforgatjuk a mázba, és két percre még visszadobjuk a tűzre. Főtt rizzsel tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A szezámmagos csirkefalatok elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook