Szezámmagos csirkefalatok recept
A Szezámmagos csirkefalatok hozzávalói:30 dkg csirkemellfilé
A bundához:
1 tojás
1kk szódabikarbóna
liszt
tej
szódavíz
só
A mázhoz:
4 ek méz
4 ek édes-savanyú chiliszósz
4 ek ketchup
pár csepp szezámolaj
szezámmag
A Szezámmagos csirkefalatok elkészítési módja:
A csirkemellfilét felkockázzuk, kb. 2x2 cm-es darabkákra. Sózzuk, borsozzuk. Egy mélytányérban 1 tojásból és a többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát keverünk. Egy másik tálkában pedig összekeverjük a máz hozzávalóit. Serpenyőben olajat melegítünk. A husidarabokat beleforgatjuk a palacsintatésztába, és a forró olajba dobjuk őket, de ügyelünk arra, hogy a bunda ne égjen meg. Mikor a hús átsült, kivesszük az olajból, leitatjuk, beleforgatjuk a mázba, és két percre még visszadobjuk a tűzre. Főtt rizzsel tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2012. jan. 13. 09:44
A szezámmagos csirkefalatok elkészítési módja és hozzávalói.