Spenót tej nélkül, burgonyával- babáknak 6 hónapos kortól recept
15 perc
A Spenót tej nélkül, burgonyával- babáknak 6 hónapos kortól hozzávalói:
1 doboz kiolvasztott mirelit spenót 1/4 része
1 közepes méretű hasábra/kockára vágott, főtt burgonya
a burgonya főzőleve
1 csapott teáskanálnyi teljes kiőrlésű búzaliszt
étolaj (kb. 1 evőkanálnyi)
csipetnyi só (pici babáknál nem javasolt!)
A Spenót tej nélkül, burgonyával- babáknak 6 hónapos kortól elkészítési módja:
Világos rántást készítek az étolajból és lisztből, majd hozzáteszem a kiolvasztott spenótot. Felöntöm az előzőleg csipetnyi sóval megfőzött burgonya levével, és időnként megkeverve lassú tűzön átforralom kb. 5 percig. Végül hozzávegyítem a főtt burgonyát, melyet előtte áttörtem.
A kiolvasztott spenót többi részét "felnőttesen" készítem, fokhagymával és tejjel, illetve spenótos palacsintát is szoktam belőle sütni.
A babáknak úgy 8 hónapos kortól a fent elkészített burgonyás-spenótba 1 alaposan megfőzött tojás sárgáját is bele lehet törni.
A kisfiam nagyon szerette kisbabaként, mára már kevésbé kedveli ezt az egészséges étket.
Kategória: Bébiételek receptjei
A receptet beküldte: Neske, 2007. febr. 5. 15:28
A spenót tej nélkül, burgonyával- babáknak 6 hónapos kortól elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.