Szőlős-mazsolás muffin recept

A Szőlős-mazsolás muffin hozzávalói:
5 dkg mazsola
20 dkg szőlő
2 db tojás
10 dkg cukor
5 dkg vaj
1 db citrom reszelt héja
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg liszt
vaj
liszt

A Szőlős-mazsolás muffin elkészítési módja:
1. A mazsolát leöblítjük, beáztatjuk. A szőlőt leszemezzük, megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, és a feleket még kettévágjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. 2. A cukrot a vajjal és a tojások sárgájával habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, a lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, ügyelve, hogy ne törjön össze. A szőlőszemeket és a lecsepegtetett mazsolát is hozzáadjuk. 3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.A muffin forma mélyedéseit kivajazzuk, kilisztezzük, és beletöltjük a masszát. A sütőben 20 perc alatt készre sütjük (érdemes tűpróbát végezni, akár hurkapálcikával is). A sütőből kivéve tálaljuk. Kínálhatunk mellé különféle önteteket is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2015. nov. 18. 19:32
A szőlős-mazsolás muffin elkészítési módja és hozzávalói.