Húskockák fűszeres túróval recept
35 perc
A Húskockák fűszeres túróval hozzávalói:
4 személyre:
60 dkg sertéscomb /de lehet szárnyas is/
4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
A mártáshoz:
15 dkg túró
1 kis pohár tejföl
fél csokor snidling
1 gerezd fokhagyma
1 nagy piros húsú paprika
A Húskockák fűszeres túróval elkészítési módja:
1. A húst megmossuk,szárazra töröljük,és nagyobb (3x3cm)kockákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk,összezúzzuk.A húst sózzuk,borsozzuk,összeforgatjuk a fokhagymával,az olajjal,és kb. 1 órát állni hagyjuk. 2. Közben a túrót simára keverjük a tejföllel. A snidlinget leöblítjük,apróra vágjuk.A fokhagymát meghámozzuk,összetörjük,és a snidlinggel együtt a túróhoz keverjük.Sózzuk,borsozzuk. 3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.A húskockákat tepsibe rakosgatjuk,meglocsoljuk a páclével,és a sütőben 20-25 percig sütjük.Közben átforgatjuk. 4. A paprikát megmossuk,négy cikkre vágjuk,kimagozzuk.Megtöltjük a túrókrémmel,és a hús mellé kínáljuk. Tálalható kb. 2 óra múlva.
Ha szeretnénk,a hússal együtt süthetünk hagymacikkeket,cukkinikarikákat is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2013. nov. 9. 18:40
A húskockák fűszeres túróval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.