Fokhagymás oldalas vajas krumpli-cukkini pürével recept
A Fokhagymás oldalas vajas krumpli-cukkini pürével hozzávalói:1, 5 kg húsos oldalas
6-8 gerezd fokhagyma
3-4 kisebb cukkini
4-5 közepes krumpli
evőkanálnyi vaj
evőkanálnyi tejszín
őrölt bors
só
A Fokhagymás oldalas vajas krumpli-cukkini pürével elkészítési módja:
Az oldalasdarabokat megsóztam, megborsoztam, majd zúzott fokhagymával alaposan megkentem. Öntöttem alá fél deci vizet, alufóliával légmentesen letakartam és 1, 5 órán át sütöttem 180 fokon. Levettem a fóliát és visszatoltam a húst, amíg a pürét elkészítettem. (Ha kevés lenne a hús alatt a lé, akkor érdemes egy fél deci vizet aláönteni.) A püréhez megpucoltam a krumplit és felkockáztam. Megpucoltam a cukkinit, kivágtam a magjait és felkockáztam. Mindkettőt egy fazékba tettem és bő, picit sós vízben puhára főztem. (Ha a krumpli puha, akkor jó.) Alaposan leszűrtem, majd a vajjal és a tejszínnel együtt botmixerrel pürésítettem. Frissen őrölt fekete borssal és még csipet sóval ízesítettem, de érdemes kóstolni és úgy fűszerezni. (A cukkinitől a püré nedves, nem kell hozzá plusz folyadék, de ha nem így lenne, akkor tejjel vagy tejszínnel tovább lehet hígítani. )
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. nov. 7. 18:42
A fokhagymás oldalas vajas krumpli-cukkini pürével elkészítési módja és hozzávalói.