Kukorica fasírt kapros joghurttal recept
A Kukorica fasírt kapros joghurttal hozzávalói:1 doboz kukorica konzerv (330 g)
1/2 fej lila hagyma
2 db közepes nagyságú répa
2-3 szikkadt zsemle
1 tojás
3 ek főtt rizs
1 ek friss petrezselyem
só
bors
szerecsendió
olaj a sütéshez
Öntethez:
csipet só
1 ek friss kapor
joghurt
A Kukorica fasírt kapros joghurttal elkészítési módja:
A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A szikkadt zsemlét vagy kenyeret vízbe áztatjuk, mint más fasírtnál. Átázott kenyerünkből/zsemlénkből kinyomkodjuk a vizet és egy tálba rakjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, apró kockára vágott lila hagymát, frissen préselt fokhagymát, petrezselymet, tojást és a fűszereket. A reszelt sárgarépát is az alap masszához adjuk. Összegyúrjuk, 12 darabra gombócozzuk és forró olajban kisütjük. Miközben sülnek a fasírtok a joghurtba belekeverjük a finomra vágott kaprot és csipet sót adunk hozzá.
Ha a fasírt összegyúrásnál túl lágy a massza akkor egy kis zsemlemorzsát szórjunk bele. Petrezselymes vajas burgonyával tálalhatjuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. nov. 6. 18:32
A kukorica fasírt kapros joghurttal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.