Húsos-rizses rakott kelbimbó recept

8 személynek:
50 dkg darált pulykahús
40 dkg tejföl
2 fej vöröshagyma
1 kg friss vagy fagyasztott kelbimbó (de lehet karfiol vagy brokkoli is)
2 marék reszelt sajt
kb. 1-1, 5 liter főtt rizs
só ízlés szerint
kevés olaj
A Húsos-rizses rakott kelbimbó elkészítési módja:
1. A hagymát meghámozom, kockákra vágom, egy kevés olajon megdinsztelem. Hozzáadom a darált húst, megsózom, és készre párolom. 2. A kelbimbót sós vízben megfőzöm, leszűröm. 3. Egy kb. 30 x 22 cm jénai tálba öntöm a megfőtt rizst, rákanalazom a darált húst, a tetejére rakom a kelbimbót. Egyenletesen leöntöm tejföllel, ha sűrű a tejföl, akkor kb. 1 dl vízzel felhígítom, hogy folyós legyen. 4. Előremelegített sütőben 210 fokon (alul-felül sütés) kb. fél órát sütöm. Majd a tetejére szórom a reszelt sajtot, és még egy pár percre visszateszem, hogy szép legyen a teteje.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. nov. 5. 18:27
A húsos-rizses rakott kelbimbó elkészítési módja és hozzávalói.