Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Kelbimbófelfújt recept

Kelbimbófelfújt recept

A Kelbimbófelfújt hozzávalói:
75 dkg fagyasztott kelbimbó
1 fej vöröshagyma
4 dkg vaj
1,5 dl húslé (esetleg leveskockából)
4 tojás
5-6 evőkanál tej
15 dkg reszelr sajt
2 evőkanál petrezselyemzöld
1 teáskanál kakukkfű
só, bors
kevés olaj és zsemlemorzsa


A Kelbimbófelfújt elkészítési módja:
Egy kerek jénait kiolajozok, morzsával megszórom. A fagyos kelbimbókat kettévágom, nagyobbakat negyedelem. A tojásokat szétválasztom, a sárgákat a vajjal és a fűszerekkel habosra keverem, majd apránként hozzáadom a tejet és a húslevet. A fehérjékből kemény habot verek és 10 dkg reszelt sajttal, a finomra vágott hagymával együtt összeforgatom s fűszeres masszával. A jénaiba egyenletesen elosztok egy réteg kelbimbót, rákenek a habos keverékből. Erre kelbimbó kerül, majd végül a keverék. Előmelegített forró sütőben addig sütöm, amíg a középen lévő mártás is megszilárdul, amit tűpróbával ellenőrzök. Ha kész, tálra borítom és a maradék sajttal meghintem.

Rögtön fogyasztani kell, mert hamar összeesik.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A kelbimbófelfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook