Spárgás pisztráng fűszermártással recept
A Spárgás pisztráng fűszermártással hozzávalói:60 dkg fehér spárga
4 szelet pisztráng
2 evőkanál mogyoróolaj
1 tojás
1 dl tejszín
2 evőkanál salátaecet
25 dkg vaj
1-1 evőkanál finomra vágott friss kapor, petrezselyem, snidling, zsázsa
őrölt bors, só
A Spárgás pisztráng fűszermártással elkészítési módja:
A spárgákat meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A mártáshoz a tojásfehérjéből kemény habot verünk, s a tejszínt is habbá verjük. Az ecetet felforraljuk, levesszük a tűzről és forgácsonként hozzáadjuk a hideg vajat. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, fakanállal majd elektromos habverővel 1-2 percig keverjük. Hozzáadjuk a felvert tejszínt, a tojásfehérje habot. Belekeverjük a fűszereket és mártásos tálkába öntjük. A halszeletek mindkét oldalát bekenjük olajjal és grillsütőben kb. 5 perc alatt megsütjük. Sózzuk, borsozzuk, tányérra tesszük, köré rendezzük a sárgát, s mellé kináljuk a mártást.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. márc. 19. 07:59
A spárgás pisztráng fűszermártással elkészítési módja és hozzávalói.