Kelbimbóleves krumplisnudlival recept
A Kelbimbóleves krumplisnudlival hozzávalói:kb. 20-25 dkg kelbimbó (friss vagy fagyasztott)
1 szál petrezselyemgyökér
fél maréknyi zellergumó
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2-3 dkg vaj
ételízesítő, só
1 közepes fej burgonya
1 tojás
1 ek étolaj
kb. 3-4 ek liszt
A Kelbimbóleves krumplisnudlival elkészítési módja:
A kelbimbót megmossuk, a kemény végét levágjuk, a sérült levelektől megtisztítjuk. Ha nagyon nagyok, esetleg félbevágjuk. A karikára vágott gyökeret, a felkockázott zellert és a vöröshagymát a vajon megpirítjuk, felöntjük egy kevés vízzel, kb. 10 percig pároljuk. Közben a burgonyát is megfőzzük külön. A zöldségekhez hozzáadjuk a kelbimbót, majdnem készre főzzük. A nudlihoz összetörjük a burgonyát, hozzáadunk egy tojást, csipet sót, pici olajat és annyi lisztet, hogy lágy, de formázható tésztát kapjunk. Vékony, hosszú rudakat sodrunk belőle lisztezett deszkán, késsel ferdén elvágjuk és a forrásban lévő levesbe toljuk. Ekkor adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is. Még kb. 10 percig főzzük, közben ízesítjük.
Szerintem a bimbóskel egy elég erőteljes ízű zöldség. A vaj és burgonya megfelelően lágyítja. Így még a férjem is megeszi :)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: gyopár, 2009. jan. 2. 23:51
A kelbimbóleves krumplisnudlival elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.