Brokkolisaláta recept




40-50 dkg brokkolirózsa
3 dl natúr joghurt
2 csokor petrezselyemzöld
1 csokor kapor
1 nagy fej vöröshagyma
1-2 kk citromlé
csipetnyi só
A Brokkolisaláta elkészítési módja:
Ha friss brokkolit használunk, vágjuk le a szárát, csak a rózsákat fogjuk fölhasználni. A brokkolirózsákat gőzben puhára pároljuk. A vöröshagymát vékony karikákra szeljük. A brokkolira és a hagymára ráöntjük a joghurtot, amit előzőleg elkevertünk a sóval, és az apróra vágott zöldfűszerekkel. Ízlés szerint meglocsoljuk citromlével. Jól elkeverjük. Hűtőben érleljük legalább fél napig.
Én a brokkolit párolóedényben, gőz fölött szoktam párolni, de természetesen vízben is lehet főzni.
A brokkoli szára később felhasználható pl. zöldséglevesekhez. De ha nem akarunk a tisztítással bajlódni, lehet fagyasztott brokkolirózsákat kapni.
A zöldfűszerek szárítottakkal is helyettesíthetőek.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: gyopár, 2008. dec. 28. 12:41
A brokkolisaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.