Csirkemájjal töltött tappancsok recept
80 perc
A Csirkemájjal töltött tappancsok hozzávalói:
a tésztához:
30 dkg finomliszt
1 tojás
17 dkg vaj
3-4 ek tejföl
2 kk só
a töltelékhez:
30-40 dkg csirkemáj
2 fej vöröshagyma
kicsi vaj vagy olaj
ételízesítő vagy só
a tappancsok megkenéséhez:
1 tojássárgája
pici só
A Csirkemájjal töltött tappancsok elkészítési módja:
Tészta: A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót, a tojást és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható legyen a tészta. Hűtőbe tesszük pihentetni, míg a töltelék elkészül. Töltelék: A májat az apróra vágott vöröshagymával serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk, majd felöntjük egy kevés vízzel és megpároljuk. A vizet szükség esetén pótoljuk. Ha megpuhult a máj, az egészet villával összetörjük. Nem kell teljesen pépesre, maradhat kicsit darabos. Hozzáadjuk a 2 tojást. A tésztát vékonyra nyújtjuk, négyzeteket vágunk ki belőle. Két-két négyzetet veszünk, az egyikre ráhalmozunk a töltelékből, a másikat rásimítjuk. A széleket villával lelapigathatjuk, hogy jobban, szebben záródjon a tészta. A kész tappancsokat megkenjük tojássárgájával és esetleg még megszórjuk egy pici sóval. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb. 30 percig.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: gyopár, 2008. dec. 18. 10:57
A csirkemájjal töltött tappancsok elkészítési módja és hozzávalói.