Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fehérboros csirke szőlővel és barackkal recept

Fehérboros csirke szőlővel és barackkal recept

A Fehérboros csirke szőlővel és barackkal hozzávalói:
2 csirkecomb (alsó-felső vegyesen)
kevés olívaolaj
2 dl fehérbor
5 dl szárnyas alaplé
rozmaring

bors
1 fej vöröshagyma
3 sárgarépa
3 gerezd fokhagyma
őszibarack (majdnem egy egész konzerv befőtt friss hiányában)
1 fürt fehér szőlő


A Fehérboros csirke szőlővel és barackkal elkészítési módja:
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és felhevített serpenyőben egy kevés olajon minden oldalukon megpirítjuk őket, ekkora mennyiséget két adagban. Közben 1 fej hagymát apróra vágunk, a répákat felkarikázzuk. Amikor a csirkecombok megpirultak, kivesszük őket a serpenyőből, félretesszük. Ugyanabban a serpenyőben az olajon a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a sárgarépát, felaprított fokhagymát. A zöldségeket lepirítjuk, majd felöntjük a fehérborral, erős lángon elpárologtatjuk az alkoholt belőle, majd felöntjük alaplével, amit szintén erős lángon beforralunk, és hozzáadjuk a rozmaringot. Egy tepsibe fektetjük a csirkecombokat, ráhalmozzuk, elegyengetjük a zöldséges mártást, és a barackokat is a combok közé helyezzük. A tepsit szorosan lefedjük alufóliával, és sütőben 190 C fokon 30 percig pároljuk, majd az alufóliát eltávolítjuk, és grill fokozaton 15 perc alatt megpirítjuk a csirkéket. Amikor a csirke megpirult, a sütőből kivéve hozzáadjuk a felezett szőlőszemeket.


Kategória: Húsételek receptjei


A fehérboros csirke szőlővel és barackkal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook