Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Spagetti húsgombóccal és medvehagymás szósszal recept

Spagetti húsgombóccal és medvehagymás szósszal recept

Elkészítési idő 40 perc

A Spagetti húsgombóccal és medvehagymás szósszal hozzávalói:
a húsgombóchoz:
50 dkg marhahús darálva (vagy sertéssel vegyesen)
10 dkg reszeltsajt
1 db kisebb hagyma
fél csokor petrezselyem aprítva
1 tk só
feketebors
kevés őrölt szerecsendió
2 db tojás
3-4 ek zsemlemorzsa
2 ek liszt (a hempergetéshez)
olaj a sütéshez

20 dkg spaghetti
1 ek olívaolaj
1 maréknyi brokkoli (fagyasztott)
10 dkg medvehagyma
1 nagy löttyintés fehérbor
3-4 ek tejszín
kevés szerecsendió


A Spagetti húsgombóccal és medvehagymás szósszal elkészítési módja:
A darált húst keverőtálba teszem, beleteszem a reszelt sajtot, az apróra vágott hagymát és petrezselymet, a fűszereket és a villával felvert tojásokat. Annyi morzsát teszek bele, hogy jól formázható massza legyen. Vizes kézzel kisebb gombócokat formázok, lisztben egyenként meghempergetem és kevés forró olajban készre sütöm. Egy serpenyőben felhevítem az olajat és üvegesre pirítom benne az apróra vágott hagymát. A fagyott brokkolit kissé felvágom, azt is hozzákeverem. A sózott medvehagymát szűrőbe téve alaposan átöblítem, mivel nagyon sós és hozzákeverem a többihez. Öntök hozzá egy kevés bort, később pedig tejszínt. Pici szerecsendiót reszelek bele. Só csak friss medvehagyma esetén kell bele, de borsot még tekerek rá. Közben kifőzöm a spaghettit, összekeverem a szószos húsgombóccal és azonnal tálalom. Reszelt sajt mehet a tetejére.


Kategória: Egytálételek receptjei


A spagetti húsgombóccal és medvehagymás szósszal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook