Vendégváró szendvics falatok recept
25 perc
A Vendégváró szendvics falatok hozzávalói:
8 szelet különféle kenyér
4 dkg vaj
10 dkg koktélrák vagy füstöltlazac,
5 dkg kaviár, fekete és vörös
10 dkg szalámi
10 dkg sonka
10 dkg trapista sajt
díszítéshez:
friss fűszernövények, metélőhagyma
szőlő, majonéz
tejszines torma, retek, paradicsom, kaliforniai paprika
A Vendégváró szendvics falatok elkészítési módja:
Vajazzuk meg a kenyérszeleteket és vágjul föl különböző alakokra. Vagy szaggassunk a kenyerekből mintákat formázóval. Tetszés szerint rakjuk rá a darabkákra a felvágottakat, kaviárt és a hozzávalókat. Díszítsük a rendelkezésre állő zöldekkel. Ne legyenek egyformák, legyünk kreatívak. Csinálhatunk tojáskrémet, szinezhetjük pirospaprikával. A rozskenyérre tehetünk rákot, majonézt és durvára tört borsot. Vagy bélszíntekerccsel, tejszínes tormával és petrezselyemmel. Fehérkenyérre májkrémet , melyet tejszínnel és konyakkal ízesíthetünk. Fél cseresznyével díszíthetjük, vagy szőlőszemmel. Fehér szendvicskenyér lazaccal és kaporral. Barnakenyér sonkatekerccsel és valami mártás hozzá. Például remuládmártás. Félbarna kenyér kaviárral, salátalevéllel, vékony citrom szelettel. Fehérkenyérnél használjuk a sajtot, de persze a többire is tehetünk.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. ápr. 18. 20:20
A vendégváró szendvics falatok elkészítési módja és hozzávalói.