Zöldfűszeres csirkemájpástétom recept
A Zöldfűszeres csirkemájpástétom hozzávalói:30 dkg csirkemell filé ledarálva
40 dkg csirkemáj ledarálva
10 dkg disznózsír
1 tojás
1 dl brandy vagy konyak
2 dl tejszín
1 nagy maroknyi friss zöldfűszer
só, törött bors
A Zöldfűszeres csirkemájpástétom elkészítési módja:
Turmixold egészen simára a csirkemellet, a májat és a zsírt. Verd fel a tojást, keverd a húspéphez, majd add hozzá a brandyt, a tejszínt és a fűszereket is. Töltsd kizsírozott, vagy baconnel bélelt formába. Lefedve, előmelegített sütőben, vízfürdőben (mélyebb tepsibe tegyél vizet, abba állítsd a pástétomos edényt) süsd 190 fokon kb. 45 percig. A formában hagyd langyosra hűlni, majd borítsd tálra, és tedd hűtőbe. Hidegen tálald.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. ápr. 16. 20:26
A zöldfűszeres csirkemájpástétom elkészítési módja és hozzávalói.