Marokkói csirke recept
40 perc
A Marokkói csirke hozzávalói:
4 db csirkecomb
15 dkg zöld olívabogyó
2 evőkanál paprikakrém
1 dl olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 db citrom
1 dl száraz fehérbor
15 dkg kuszkusz
sáfrány
só
őrölt kömény
örölt bors
A Marokkói csirke elkészítési módja:
A csirkecombokat besózzuk és olívaolajon elősütjük.Amikor a hús megpirult,hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát,majd pár perc után belekeverjük a paprikakrémet. Felöntjük fehérborral,borsozzuk és megvárjuk,hogy a levét elföjje.Ekkor egy csipet sáfránnyal fűszerezzük.Belereszeljük a citromok héját(*)meghintjük az őrölt köménnyel,és beleöntjük a kicsavart citromok levét.Pici vizzel felöntjük és puhára főzzük. A kuszkuszt előírás szerint elkészítjük.(fórró sós vízzel felöntjük,és jól lezárjuk,betakarjuk konyharuhával.5 perc mulva kész!!!)
(*)Nagyon pikáns ízesítője a sóban érlelt citromhéj.
Ezt úgy készítjük,hogy 2 napig hideg vízben áztatjuk a megmosott egész citromot,majd ketté vágjuk és jól zárható üvegbe nyomjuk egymás fölé a felezett citromokat.Soronként bőven sózzuk,majd a végén a tetejére olívaolajat öntünk.
Lezárjuk az üveget és min.1 hónapig sötét helyen érleljük.Néha meg lehet rázogatni.Hűtőben nagyon sokáig eláll.
Ezt amikor használni akarjuk ízesítőül, a citrom belsejét kiszedjük,eldobjuk.A citromhéját felkockázzuk és reszelt citromhéj helyett ezzel ízesítjük az ételt.Nem bánjuk meg a macerás előkészítést,mert isteni az íze!!!!!!!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: tjudy25, 2008. máj. 17. 11:57
A marokkói csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.