Bakonyi pulykaleves recept
A Bakonyi pulykaleves hozzávalói:20 dkg pulykamell filé
1 fej vöröshagyma,
fél dl olaj
5 dkg angolszalonna
5 dkg sárgarépa
5 dkg gyökér
10 dkg gomba
1 db paradicsom
1 db TV paprika
1 dl tejföl
1 dl tejszín
só,
liszt
fehérbors
csemegepaprika
A Bakonyi pulykaleves elkészítési módja:
Az angolszalonnát kiolvasztjuk,hozzáadjuk az olajat és a finomra vágott vöröshagymát.Ezt megpirítjuk,hozzáadjuk a pirospaprikát,vízzel felengedjük,majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott pulykamellet,sárgarépát,gyökeret és a többi zöldséget.Sóval,fehér borssal ízesítjük,és puhára pároljuk.A tejfölt és a tejszínt elkeverjük 1 evőkanál liszttel és a levest behabarjuk. Néhány percig forraljuk,tetejét apróra vágott petrezselyem zöldjével díszítjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: tjudy25, 2008. márc. 12. 15:28
A bakonyi pulykaleves elkészítési módja és hozzávalói.