Csirkejava leves recept
A Csirkejava leves hozzávalói:1 db tyúkmell, vagy 1 db kisebb pulykamell,
1/2 kg burgonya,
4-5 szál sárgarépa,
3-4 szál petrezselyem,
1 fej vöröshagyma,
1 db tojás,
1 db zsemle,
1 db zöldpaprika,
1 db paradicsom,
olaj,
tej,
pirospaprika,
só,
bors,
kömény,
babérlevél.
A Csirkejava leves elkészítési módja:
A mellet megmossuk, lebőrözzük, kicsontozzuk (csontját, bőrét félretesszük). A húst ledaráljuk. A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük. A zöldségeket megtisztítjuk, egy-egy szál sárgarépát és petrezselmet lereszelünk, a többit karikára vágjuk. A zsemlét a tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és átdaráljuk. A darált húst összedolgozzuk a lereszelt répával és petrezselyemmel. A hagymából egy kiskanálnyit olajon megpirítunk és a húshoz adjuk a zsemlével és a nyers tojással együtt. Sózzuk, borsozzuk, alaposan kidolgozzuk és hosszúkás cipót formálunk belőle. A megmaradt vöröshagymareszeléket lábasba tesszük, 2 evőkanál olajon megpirítjuk, késhegynyi pirospaprikával meghintjük és hozzáadjuk a felszeletelt leveszöldséget, a paprikát, a paradicsomot és a mell csontját, bőrét. Másfél liter vízzel felöntjük, felforraljuk, és pár szem borssal, pici őrölt köménnyel, körömnyi babérlevéllel ízesítjük. Óvatosan belehelyezzük a húscipót és fedő alatt kis lángon fél óráig főzzük. Ekkor beletesszük a meghámozott és kockára vágott burgonyát. Ízlés szerint sózzuk és addig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul. A csontot és a bőrt eltávolítjuk a levesből. A húscipót kivesszük, felszeleteljük és a levesbe visszatéve tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. ápr. 21. 18:26
A csirkejava leves elkészítési módja és hozzávalói.