Szalonnás sertésmáj recept
A Szalonnás sertésmáj hozzávalói:½ kg sertésmáj,
2-3 vékony szelet füstölt szalonna,
1 fej hagyma,
2 evőkanál étolaj,
2 dl tejföl,
½ citrom leve,
só,
bors,
majoranna ízlés szerint.
A Szalonnás sertésmáj elkészítési módja:
A májat egészben, szalonnával beborítva fedő alatt pároljuk az olajon és az apróra vágott hagymán. (Nem kell rá víz!) Ízesíteni (főleg sóval) míg meg nem puhul nem szabad!!! Ha megfőtt, a szalonnát levéve, a májat csíkokra vágjuk. Lelocsoljuk a citrom levével, ráöntjük a tejfölt és ízesítjük ízlés szerint (most már sózható is!). Pár percre visszatesszük főni, míg az ízek összeérnek.
Rizzsel vagy főtt burgonyával tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. ápr. 19. 13:05
A szalonnás sertésmáj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.