Tavaszi zöldfűszeres leves recept
A Tavaszi zöldfűszeres leves hozzávalói:4 dkg liszt,
3 dkg vaj,
1 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 csokor metélőhagyma,
1 l húsleves (kockából is lehet),
só,
bors,
1 szelet kenyér.
A Tavaszi zöldfűszeres leves elkészítési módja:
A fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, a fokhagymát hozzáadjuk és megpároljuk. Hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük. Állandó keverés közben felöntjük a húslevessel. Felforraljuk és néhány percig összefőzzük. A megmosott és konyhai papírtörlőn megszárított zöldfűszereket apróra vágjuk és a leveshez adjuk. (Néhány darabka petrezselyemzöldet félreteszünk a díszítéshez.) A levest botmixerrel pürésítjük, sóval, borssal ízesítjük. A kenyérszeletet megpirítjuk, kockákra vágjuk. A levest tálkákba szedjük, tetejére szórjuk a pirított kenyérdarabkákat és petrezselyemzölddel díszítjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. ápr. 16. 14:20
A tavaszi zöldfűszeres leves elkészítési módja és hozzávalói.