Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tavaszi zöldfűszeres leves recept

Tavaszi zöldfűszeres leves recept

A Tavaszi zöldfűszeres leves hozzávalói:
4 dkg liszt,
3 dkg vaj,
1 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 csokor metélőhagyma,
1 l húsleves (kockából is lehet),
só,
bors,
1 szelet kenyér.


A Tavaszi zöldfűszeres leves elkészítési módja:
A fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, a fokhagymát hozzáadjuk és megpároljuk. Hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük. Állandó keverés közben felöntjük a húslevessel. Felforraljuk és néhány percig összefőzzük. A megmosott és konyhai papírtörlőn megszárított zöldfűszereket apróra vágjuk és a leveshez adjuk. (Néhány darabka petrezselyemzöldet félreteszünk a díszítéshez.) A levest botmixerrel pürésítjük, sóval, borssal ízesítjük. A kenyérszeletet megpirítjuk, kockákra vágjuk. A levest tálkákba szedjük, tetejére szórjuk a pirított kenyérdarabkákat és petrezselyemzölddel díszítjük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tavaszi zöldfűszeres leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook