Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Fejessaláta-főzelék recept

Fejessaláta-főzelék recept

Elkészítési idő 30 perc

A Fejessaláta-főzelék hozzávalói:
6 saláta,4dl húsleves(leveskockából),5dkg vaj,5dkg liszt,2 dl tejföl,3dkg cukor,1 gerezd fokhagyma,1 csokor kapor,1 csokor petrezselyemzöld,ecet,só


A Fejessaláta-főzelék elkészítési módja:
A megmosott salátákat nagyobb darabokra tépkedjük. A húslevesbe tesszük, zúzozz fokhagymával ízesítjük, és megfőzzük. A lisztből és a vajból világos rántást készítünk, majd beletesszük az apróra vágott kaprot és petrezselyemzöldet. Felengedjük hideg vízzel, simára keverjük, majd besűrítjük vele a főzeléket. Hozzáadjuk a sóval, ecettel és cukorral ízesített tejfölt, majd takaréklángon, két perc alatt összeforraljuk.


Kategória: Főzelékek receptjei


A fejessaláta-főzelék elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook