Fejessaláta-főzelék recept
30 perc
A Fejessaláta-főzelék hozzávalói:
6 saláta,4dl húsleves(leveskockából),5dkg vaj,5dkg liszt,2 dl tejföl,3dkg cukor,1 gerezd fokhagyma,1 csokor kapor,1 csokor petrezselyemzöld,ecet,só
A Fejessaláta-főzelék elkészítési módja:
A megmosott salátákat nagyobb darabokra tépkedjük. A húslevesbe tesszük, zúzozz fokhagymával ízesítjük, és megfőzzük. A lisztből és a vajból világos rántást készítünk, majd beletesszük az apróra vágott kaprot és petrezselyemzöldet. Felengedjük hideg vízzel, simára keverjük, majd besűrítjük vele a főzeléket. Hozzáadjuk a sóval, ecettel és cukorral ízesített tejfölt, majd takaréklángon, két perc alatt összeforraljuk.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: f34edf72eb, 2009. szept. 20. 00:40
A fejessaláta-főzelék elkészítési módja és hozzávalói.