Kapros patisszonfőzelék recept
40 perc
A Kapros patisszonfőzelék hozzávalói:
80 dkg patisszon
1 vöröshagyma
2 evőkanál olaj
3 dl húsleves(húsleveskockából)
2 dl tejföl
4 dkg liszt
2 dkg cukor
fél citrom
1 csokor kapor
5%-os ételecet
só
1 kiskanál margarin
A Kapros patisszonfőzelék elkészítési módja:
A patisszont meghámozzuk, húsát kis kockára vágjuk. A megtisztított, finomra vágott hagymát forró olajon aranysárgára pirítjuk, majd rátesszük a patisszont. Finomra vágott kaporral, ecettel és csipetnyi sóval ízesítjük. Felengedjük a húslevessel, majd fedő alatt puhára pároljuk. Besűrítjük tejfölös habarással, majd cukorral és citromlével ízesítjük. Tetejére morzsoljuk a margarint, majd rántott cukkínivel, bundázott parizerrel kínáljuk.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: f34edf72eb, 2009. szept. 21. 18:49
A kapros patisszonfőzelék elkészítési módja és hozzávalói.