Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Savanyú krumplifőzelék recept

Savanyú krumplifőzelék recept

A Savanyú krumplifőzelék hozzávalói:
30 dkg krumpli
2 dkg liszt

1 babérlevél
2 evőkanál olaj
1 fej hagyma
ecet
bors
cukor


A Savanyú krumplifőzelék elkészítési módja:
A megtisztított krumplit felkockázzuk és annyi vízben megfőzzük, ami éppen ellepi. Hozzáadjuk a sót és a babérlevelet, majd puhára főzzük. Lisztből és olajból világos rántást készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzákeverjük a krumplihoz. Ecettel, cukorral, borssal, sóval ízesítjük.

Az ecetet csak akkor teszem bele amikor már kicsit kihűlt, így nem érezni az ecetes gőz szagát. Az apróra vágott hagymát kicsit még pirítom a rántással együtt.


Kategória: Főzelékek receptjei


A savanyú krumplifőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook