Savanyú krumplifőzelék recept
A Savanyú krumplifőzelék hozzávalói:30 dkg krumpli
2 dkg liszt
só
1 babérlevél
2 evőkanál olaj
1 fej hagyma
ecet
bors
cukor
A Savanyú krumplifőzelék elkészítési módja:
A megtisztított krumplit felkockázzuk és annyi vízben megfőzzük, ami éppen ellepi. Hozzáadjuk a sót és a babérlevelet, majd puhára főzzük. Lisztből és olajból világos rántást készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzákeverjük a krumplihoz. Ecettel, cukorral, borssal, sóval ízesítjük.
Az ecetet csak akkor teszem bele amikor már kicsit kihűlt, így nem érezni az ecetes gőz szagát. Az apróra vágott hagymát kicsit még pirítom a rántással együtt.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: c4f059c04b, 2009. aug. 17. 14:40
A savanyú krumplifőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.