Kelkáposzta főzelék recept
A Kelkáposzta főzelék hozzávalói:1 kg kelkáposzta,
2 evőkanál olaj,
5 dkg liszt,
1 dl tejföl,
egy pár virsli,
30 dkg burgonya,
kapor,
köménymag,
majoránna,
fokhagyma,
só.
A Kelkáposzta főzelék elkészítési módja:
A vízsugárral megmosott, szeletekre vágott kelkáposztát annyi sós vízbe tesszük főni, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a karikákra vágott virslit. Világos, zsemleszínű rántást készítünk, és ha a kel félig puha, berántjuk. Tejföllel tálaljuk. Szeletekre vagy kockákra vágott burgonyával is szokták készíteni, ami együtt fő a kellel. Ízesíteni lehet tetszés szerint köménymaggal, majoránnával, kaporral vagy fokhagymával.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. júl. 13. 23:24
A kelkáposzta főzelék elkészítési módja és hozzávalói.