Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Kelkáposztafőzelék recept

Kelkáposztafőzelék recept

A Kelkáposztafőzelék hozzávalói:
1 kg kelkáposzta,
fél kg burgonya,
2-3 evőkanál olaj,
6 dkg liszt,
egy kis fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
paprika, őrölt bors,
majoranna, kömény,
só.


A Kelkáposztafőzelék elkészítési módja:
A kelkáposztát csíkokra vágom, alaposan megmosom, forró vízbe teszem, néhány percig főzöm, majd a vizet leöntöm róla. Felöntöm friss vízzel, vagy csontlével és újra felteszem főni. A fűszerekkel ízesítem. Mikor félig puha, beleteszem a megmosott, kockákra vágott krumplit és fedő alatt készre főzöm. Az olajon a liszttel rántás készítek, mikor barnulni kezd beleteszem a finomra vágott hagymát, fokhagymás és a pirospaprikát. Felöntöm hideg vízzel és besűrítem vele a főzeléket.


Kategória: Főzelékek receptjei


A kelkáposztafőzelék elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook