Tejfölös zöldbab leves recept
A Tejfölös zöldbab leves hozzávalói:25 dkg sertéshús,
35 dkg zöldbab,
40 dkg krumpli,
4 dl tejföl,
2 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
1 evőkanál finomliszt,
1 evőkanál Vegeta,
1 babérlevél,
ízlés szerint őrölt bors,
csipetnyi cukor.
A Tejfölös zöldbab leves elkészítési módja:
A húst kis kockákra vágjuk. Olajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd a húskockákat rátéve, fehéredésig pirítjuk. Kb. 2 liter vizet öntünk rá, beleszórjuk a Vegetát, a babér levelet, és a húst majd nem puhára főzzük. Közben a burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a zöldbabot 2-3 centis darabokra vágjuk. A majdnem megpuhult húshoz mindkettőt hozzáadjuk. A tejfölt 1 dl vízzel elkeverjük, majd simára keverjük benne a lisztet. Ha a burgonya és a zöldbab is megpuhult a levest behabarjuk. Kevergetve 5 percig forraljuk. Borssal, cukorral ízesítjük, a levest után sózzuk. Aki szereti a sűrű levest, az tehet bele csipetkét is (1 tojásból elég).
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. jún. 14. 17:51
A tejfölös zöldbab leves elkészítési módja és hozzávalói.