Korhelyleves recept
A Korhelyleves hozzávalói:1 füstölt csülök, vagy 30 dkg fõzõkolbász,
½ kg savanyú káposzta,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál liszt,
só,
pirospaprika,
szemes bors,
1 dl tejföl.
A Korhelyleves elkészítési módja:
A csülköt 1 liter vízben puhára fõzzük. Ha megfőtt, kivesszük a vízből és kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a lisztet, a pirospaprikát és a csülök főzővizével felengedjük. (Ha kolbásszal készítjük, egy liter vízzel engedjük fel.) Beletesszük a savanyú káposztát, és ha szükséges még öntünk hozzá vizet. Beletesszük a fokhagymát, a felkockázott csülökhúst, sózzuk, borsozzuk. (Ha kolbásszal készítjük, a felkarikázott kolbászt adjuk hozzá.) Addig fõzzük, amíg a káposzta megpuhul. Tálaláskor tejfölt teszünk a tetejére.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. jún. 11. 20:46
A korhelyleves elkészítési módja és hozzávalói.