Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Hideg zöldségkrémleves recept

Hideg zöldségkrémleves recept

A Hideg zöldségkrémleves hozzávalói:
2 evőkanál olaj,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 zöldségleves kocka,
1 felkockázott t.v. paprika,
1 felkockázott uborka,
4 db (60 dkg) paradicsom,,
só,
bors,
csipet cukor,
ecet,
4-5 evőkanál tejföl a tálaláshoz.


A Hideg zöldségkrémleves elkészítési módja:
Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és a többi zöldséget is. Kissé megpirítjuk őket, majd felengedjük körülbelül 1,5 liter vízzel és a kockát belemorzsoljuk, fűszerekkel ízesítjük. Főzzük 30 percet majd botmixerrel jeges fürdőben egyneműsítjük. Mikor kihűlt a fürdőben, tejföllel díszítve tányérokba tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A hideg zöldségkrémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook