Aranymakréla alufóliában recept
Az Aranymakréla alufóliában hozzávalói:4 db aranymakréla filé
(egyenként 150-200 g-osak),
24 dkg articsóka,
16 dkg burgonya,
16 dkg cukkini,
12 dkg répa,
4 dkg fekete kimagozott olíva,
4 dkg mogyoróhagyma,
(vagy zöldhagyma)
4 dkg fehér csiperkegomba,
20 ml olívaolaj,
2 babérlevél,
só,
bors.
Az Aranymakréla alufóliában elkészítési módja:
Az articsókákat felaprítjuk, lyukacsos párolótálba tesszük és 100 fokon 10 percig előpároljuk. A halfiléket sóval, borssal ízesítjük. Két lyukacsos párolótálat kibélelünk alufóliával úgy, hogy a széleken a fólia 10 cm-rel túlnyúljon. Az alját kevés olívaolajjal bekenjük és a halakat ráfektetjük. Az összes többi hozzávalót kockákra vágjuk. Az articsókával együtt tálba tesszük, olívaolajjal meglocsoljuk és összekeverjük. A zöldségeket a halakon egyenletesen szétterítjük, hozzáadjuk a babérlevelet, az alufóliát behajtjuk és összezárjuk. Az így elkészített ételt a párolóba tesszük és 100 fokon 20 percig pároljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. jún. 5. 18:23
Az aranymakréla alufóliában elkészítési módja és hozzávalói.