Burgonyás csirke recept
50 perc
A Burgonyás csirke hozzávalói:
1 konyhakész csirke
10 dkg húsos szalonna
4 db burgonya(egyenként kb 20 dkg)
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
2,5 dl fehérbor
petrezselyem
újhagyma
só
bors
A Burgonyás csirke elkészítési módja:
A csirkét 8 darabba vágjuk, megsózzuk és megborsozzuk. A szalonnát apróra vágjuk. A burgonyát 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. A szalonnát ropogósra sütjük, majd kivesszük. A burgonyát a szalonnazsírban megpirítjuk és ezt is kiszedjük. A csirkedarabokat is megpirítjuk a szalonnazsírban. A vöröshagymát és a szalonnát beleszórjuk, majd a fokhagymát rányomjuk. A borral felöntjük és felforraljuk. Tűzálló tálba tesszük és forró sütőben kb 30 percig sütjük. A petrezselymet apróra vágjuk. Az újhagymát karikákra szeljük és a burgonyával együtt a húshoz adjuk és még 20 percig sütjük.
Előkészités: 30 perc
Munkaigényes, de nagyon finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: B Erika, 2009. ápr. 21. 15:22
A burgonyás csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.