Ananászos pulykamellfilé recept
Az Ananászos pulykamellfilé hozzávalói:1 nagy pulykamellfilé
1 konzerv ananász lecsepegtetve
4-5 ek liszt
kevés olaj
só
őrölt fehér bors
1 dl ananászlé
3 ek citromlé
2 dl száraz fehérbor
1 kk kristálycukor
Az Ananászos pulykamellfilé elkészítési módja:
A lebőrözött melleket szárazra törölgetjük és egyenlő nagyságú, kisebb csíkokra vágjuk. Meghempergetjük a húsokat a lisztben, és kevés olajon egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk őket, közben sózzuk, borsozzuk. Ha kész (nem kell teljesen készre sütni, csak legyen már színe), hozzáöntjük az ananászlevet, a lecsepegtetett ananászkockákat, a citromlevet, a bort, a cukrot. Jól elkeverjük, sózzuk, majd fedő alatt puhára főzzük. Párolt rizzsel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. ápr. 21. 14:00
Az ananászos pulykamellfilé elkészítési módja és hozzávalói.