Gombás pulykamell recept
A Gombás pulykamell hozzávalói:4-6 pulykamell szeletek
25 dkg gomba
1 fej hagyma
pirospaprika
fűszerek: vegeta, bors, bazsalikom
Mártáshoz:
tej
vaj
liszt
trappista sajt (4-5 marék)
A Gombás pulykamell elkészítési módja:
A húst kiklopfolni, pici lisztbe keverni a fűszereket, majd a húst ebbe a lisztbe forgatni. Kevés olajat forrósítani, elősütni benne a húsokat, majd jénaiba egymás mellé rakni őket. A gombát felszeletelni, hagymát apróra vágni, olajban megpirítani, beletenni a gombát és "zsírjára sütni". Kevés vajon megpirítani a lisztet, majd felengedni a tejjel és beleszórni két marék reszelt sajtot. (Magyarul: besamelt készíteni, csak sajttal.) A kész szószba keverni a gombát, és az elősütött húsokra halmozni őket. Tetejükre reszelt sajtot szórni és sütőben rápirítani. Rizzsel tálalni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. ápr. 20. 16:32
A gombás pulykamell elkészítési módja és hozzávalói.