Rozmaringos-citromos csirkecomb recept
A Rozmaringos-citromos csirkecomb hozzávalói:4 egész csirkecomb
só
frissen őrölt bors
citrom felkarikázva
friss vagy szárított rozmaringlevelek
hámozatlan fokhagymagerezdek
A Rozmaringos-citromos csirkecomb elkészítési módja:
A combokat kettévágom. Bedörzsölöm őket sóval, borssal, megszórom rozmaringgal és egy jól zárható műanyag dobozba rendezem őket, közéjük citromkarikákat és fokhagymagerezdeket teszek. Ezután mennek a hűtőbe érlelődni néhány órára, akár egész éjszakára. A sütéshez aztán fóliával kibélelek egy mély tepsit, és szépen rárakosgatom a husikat, és egy fél pohár vizet öntök alájuk. Az egészet beborítotom alufóliával és előmelegített sütőben 200 fokon puhítom őket kb. fél órát. Miután megállapítom, hogy puhák, leveszem az alufólia borítást és szép barnára pirítom őket. Rizi-bizivel, vagy kukoricás-répás rizi-bizivel tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. ápr. 19. 13:24
A rozmaringos-citromos csirkecomb elkészítési módja és hozzávalói.