Csípős pácolt csirkeszárny recept
A Csípős pácolt csirkeszárny hozzávalói:80 dkg csirkeszárny
1 evőkanál szójaszósz
ízlés szerint erőspaprikakrém
1 dl olaj
1 teáskanál reszelt gyömbér
2 evőkanál ketchup
só
25 dkg paradicsom
25 dkg vegyes paprika
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál gorombára vágott petrezselyem.
A Csípős pácolt csirkeszárny elkészítési módja:
Vágd le a csirkeszárnyak végeit. Keverd össze az olajat, a szójaszószt, az erős paprikát, a gyömbért és a ketchupöt. Keverd el a húst ezzel a fűszeres páccal és tedd egy napra hűtőbe. Sütés előtt öblítsd ki kevés vízzel a páclés tálat és ezt a levet is öntsd rá a szárnyakra. Süsd 200 C-fokon, 30-35 percig. A paprikát és paradicsomot vágd karikákra. Vedd ki a sütőtálból a szárnyakat. A megmaradt szaftban pedig futtasd meg a paprikaszeleteket. Amikor összeestek, tedd rá a paradicsomot is. Tegyél rá fokhagymát is és pirítsd össze a hozzávalókat. A végén szórd meg petrezselyemmel. Kínálj hozzá brokkolis rakott burgonyát.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. ápr. 18. 22:29
A csípős pácolt csirkeszárny elkészítési módja és hozzávalói.