Fokhagymás csirkemell dióval rakva recept
A Fokhagymás csirkemell dióval rakva hozzávalói:2 csirkemell filé
15 dkg darált dió
2 gerezd fokhagyma pépesítve
2 dl tejszín
10 dkg reszelt füstölt sajt
só, bors
vaj a sütéshez
A Fokhagymás csirkemell dióval rakva elkészítési módja:
A csirkemellet vágd vékony szeletekre, sózd, borsozd, és egy kevés vajon hirtelen süsd meg egy kicsit, míg a külseje kifehéredik. Fektess pár szeletet (úgy az egyharmadát) egy rétegben egy tűzálló tál aljára, kenegesd rá a fokhagyma felét, majd szórd meg a darált dió harmadával. Tedd ugyanezt a második réteggel is, a tetejére hús és darált dió kerüljön. Öntsd le a tejszínnel és szórd meg egyenletesen a reszelt sajttal, majd 180 fokos előmelegített sütőben süsd 15-20 percig, míg a sajt megbarnul. Jázmin rizzsel és párolt almával tálald.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. ápr. 17. 21:22
A fokhagymás csirkemell dióval rakva elkészítési módja és hozzávalói.