Ürgepörkölt recept

6 öntött ürge,
5 fej hagyma,
3 nagy kanál pirospaprika,
só,
bors,
4 kanál lecsó,
erőspaprika.
Az Ürgepörkölt elkészítési módja:
Az ürgéket leforrázom, majd alaposan letisztítom, végül több váltás hideg vízben megmosom. Felvágom, kibelezem, majd hatfelé vágom. A zsíron aranyosra pirítom az apróra vágott hagymát, ráteszem a paprikát, majd az ürgedarabokat. Sózom, majd néhány keverés után lefedem és kis lángon tovább párolom, ha kell kevés vízzel időnként felöntöm. Mikor már majdnem puha, borsozom, beleteszem a lecsót és az erőspaprikát. Galuskával, tarhonyával, vagy rizzsel tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. ápr. 17. 09:42
Az Ürgepörkölt elkészítési módja és hozzávalói.