Céklaleves túrógaluskával recept
A Céklaleves túrógaluskával hozzávalói:1 db cékla,
2 db vöröshagyma,
2 evőkanál étolaj,
1 evőkanál finom liszt,
só.
Túrógaluskához:
1 kávéskanál só,
5 dkg búzadara,
1 db tojás,
25 dkg tehéntúró.
A Céklaleves túrógaluskával elkészítési módja:
A finomra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Beletesszük a megtisztított, kockákra vágott céklát, jól összekeverjük, és néhány percig az egészet együtt pároljuk. Ezután megszórjuk a liszttel, felengedjük kb. 1,5 l vízzel, megsózzuk, és kb. 30 percig lassú tűzön főzzük. Amikor a cékla már majdnem tökéletesen puha, a levest botmixerrel pürésítjük, szükség esetén utánasózzuk. A céklalevest a hófehér túrógaluska-felhőkkel tálaljuk. Túrógaluska: A levesbetéthez a túrót összekeverjük a tojással, a búzadarával meg egy csipet sóval, 10 percig állni hagyjuk. A masszából enyhén sós, forró vízbe kanállal hosszúkás galuskákat szaggatunk, majd a gombócokat gyöngyöző forralással kifőzzük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. ápr. 15. 09:32
A céklaleves túrógaluskával elkészítési módja és hozzávalói.