Csőben sült vegyes zöldség recept
70 perc
330 kcal
2 piros színű paprika
2 kisebb cukkini
2 paradicsom
1 fej vöröshagyma
10 dkg kecskesajt
8 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál friss kakukkfű
2 kávéskanál csípős pirospaprika
őrölt bors
só
A Csőben sült vegyes zöldség elkészítési módja:
A paprikákat kimagozzuk, csíkokra vágjuk, a cukkinikat félbevágjuk és felszeleteljük, a paradicsomokat felkarikázzuk, a hagymát felaprítjuk, a sajtot kockákra vágjuk. Serpenyőben, 1 evőkanál forró olajban 3 percig pirítjuk a paprikacsíkokat, majd kiszedjük, és félretesszük. A maradék zsiradékot 2 evőkanál olajjal kiegészítjük, és 5 percig pirítjuk benne a cukkinit, majd azt is félretesszük. A helyére szórjuk a finomra vágott hagymát, teszünk hozzá még 2 evőkanál olajat, és megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paradicsomkarikákat, a finomra vágott kakukkfüvet, 1 kávéskanál pirospaprikát, és 10 percig kislángon pároljuk, majd sütőtálba öntjük. Váltakozva rárakjuk a paprikát és a cukkinit, befedjük a sajtkockákkal, megszórjuk a maradék pirospaprikával, meglocsoljuk a maradék olajjal, és 10 percre forró sütőbe toljuk. Roston sült sertés-, marha- és szárnyashúsokhoz kínáljuk, olivás kenyeret is adhatunk mellé.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: nyusz-musz, 2007. jan. 21. 16:44
A csőben sült vegyes zöldség elkészítési módja és hozzávalói.