Rizottó darált hússal recept
A Rizottó darált hússal hozzávalói:25 dkg darált hús,
20 dkg rizs,
3 dl húsleves lé,
10 dkg zöldborsó,
1/2 csokor bazsalikom,
3 db paradicsom,
20 dkg gomba,
só,
feketebors (őrölt),
olívaolaj,
1 fej vöröshagyma,
10 dkg húsos szalonna.
A Rizottó darált hússal elkészítési módja:
Megpirítom az olajon a szalonnát. Felaprítom a vöröshagymát, hozzáadom a szalonnához, és üvegesre párolom. Hozzáadom a hagymához a rizst, és üvegesre párolom. Hozzáadom a rizshez a darált húst, és pár percig pirítom. Meghámozom a paradicsomot, felaprítom és hozzáadom a rizshez. Ráöntök 1 dl húsleves lét a rizsre, és párolom ameddig fel nem szívja a levet. Hozzáadom a rizshez a zöldborsót, és öntök hozzá még 1 dl levest. Megkeverem a rizottót. Amikor felszívta a levét, hozzáadok még 1 dl levest. Felszeletelem a gombát és hozzáadom a rizottóhoz. Felaprítom a bazsalikomot. Hozzákeverem a fűszereket a rizottóhoz, ízlés szerint sózom, és adok még hozzá 1 dl vizet. Amikor a rizs felszívta a levet, hozzáadok még vizet, ha szükséges. A rizs ne legyen egészen puha. Forrón tálalom a rizottót. Kínálok hozzá reszelt parmezánt, friss salátát.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. ápr. 12. 09:28
A rizottó darált hússal elkészítési módja és hozzávalói.