Sajtban sült hal-egyszerűen recept
30 perc
Kalóriaszegény
A Sajtban sült hal-egyszerűen hozzávalói:
1 kg tengeri hekkfilé (mirelit)
30 dkg trappista sajt
1 db főzőtejszín
halak fűszersó
só
bors
vaj
citromlé
petrezselyemzöld
A Sajtban sült hal-egyszerűen elkészítési módja:
A kiolvasztott, nagyobb halfiléket tenyérnyi darabokra vágom, fűszersóval bedörzsölöm, és kivajazott jénai tálba teszem. A sajtot lereszelem, és annyi tejszínnel összekeverem, hogy sűrű masszát kapjak. Kicsit sózom, borsozom. A sajtos masszát szépen eloszlatom a halszeleteken, és előmelegített, közepesen forró sütőben - úgy 170 fokon - sütöm, amíg a sajt megolvad rajta, és a teteje szép színt kap. A sütőből kivéve petrezselyemzölddel díszítem, és párolt rizzsel, salátával tálalom. Aki szereti, citromlével ízesítheti.
Vigyázz!!!
Nagyon hamar elfogy:)
Én salit csináltam mellé, és párolt barna rizst:)
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Zelmalány, 2008. jún. 4. 09:29
A sajtban sült hal-egyszerűen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.