Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Sajtban sült hal-egyszerűen recept

Sajtban sült hal-egyszerűen recept

Elkészítési idő 30 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

A Sajtban sült hal-egyszerűen hozzávalói:
1 kg tengeri hekkfilé (mirelit)
30 dkg trappista sajt
1 db főzőtejszín
halak fűszersó

bors
vaj
citromlé
petrezselyemzöld


A Sajtban sült hal-egyszerűen elkészítési módja:
A kiolvasztott, nagyobb halfiléket tenyérnyi darabokra vágom, fűszersóval bedörzsölöm, és kivajazott jénai tálba teszem. A sajtot lereszelem, és annyi tejszínnel összekeverem, hogy sűrű masszát kapjak. Kicsit sózom, borsozom. A sajtos masszát szépen eloszlatom a halszeleteken, és előmelegített, közepesen forró sütőben - úgy 170 fokon - sütöm, amíg a sajt megolvad rajta, és a teteje szép színt kap. A sütőből kivéve petrezselyemzölddel díszítem, és párolt rizzsel, salátával tálalom. Aki szereti, citromlével ízesítheti.

Vigyázz!!!
Nagyon hamar elfogy:)
Én salit csináltam mellé, és párolt barna rizst:)


Kategória: Halas ételek receptjei


A sajtban sült hal-egyszerűen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook