Tonhal sajttal és gombával recept
A Tonhal sajttal és gombával hozzávalói:50 dkg tonhal,
bors,
liszt,
vaj,
vöröshagyma,
20 dkg gomba,
1 gerezd fokhagyma,
1/2 csomó zöldpetrezselyem,
2 dkg paradicsompüré,
12 dkg reszelt sajt,
só.
A Tonhal sajttal és gombával elkészítési módja:
A tonhalszeleteket megsózzuk, enyhén megborsozzuk, majd lisztbe mártva mindkét oldalát elősütjük. Tűzálló tálat kivajazunk, benne a tonhalszeleteket egymás mellé fektetjük. Vajat hevítünk, beletesszük a finomra megvágott vöröshagymát, amikor a hagyma üvegesre pirult, hozzáadjuk a szeletelt gombát és megpirítjuk. Sóval, törött borssal, zúzott fokhagymával, vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, majd kevés paradicsompürét hozzátéve kevés ideig tovább pirítjuk. Az így elkészített ragut a halszeletekre halmozzuk, meghintjük reszelt sajttal és olvasztott vajjal meglocsoljuk. Sütőben pirosra sütjük. Rizzsel tálaljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. máj. 26. 17:25
A tonhal sajttal és gombával elkészítési módja és hozzávalói.