Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Párolt ördöghal recept

Párolt ördöghal recept

A Párolt ördöghal hozzávalói:
30 dkg ördöghal filé,
8 nagy cikórialevél,
őrölt sáfrány,
chili-olaj,
tengeri só,
őrölt bors,
frissentartó fólia.


A Párolt ördöghal elkészítési módja:
A cikórialeveleket a párolóban 100 fokon két percig blansírozzuk (leforrázzuk), majd hideg víz alatt hirtelen lehűtjük. A cikórialeveleket frissentartó fóliára egymás mellé fektetjük. A halfilét sóval és sáfránnyal ízesítjük és a cikórialevelekre helyezzük. A fólia segítségével a leveleket a hal köré tekerjük. A fóliát eltávolítjuk és a tekercset egy lyukas párolótálra helyezzük. 85 fokon 8 percig pároljuk, majd szeletekre vágjuk és sóval, színes borssal és chili-olajjal fűszerezzük.


Kategória: Halas ételek receptjei


A párolt ördöghal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook