Párolt ördöghal recept
A Párolt ördöghal hozzávalói:30 dkg ördöghal filé,
8 nagy cikórialevél,
őrölt sáfrány,
chili-olaj,
tengeri só,
őrölt bors,
frissentartó fólia.
A Párolt ördöghal elkészítési módja:
A cikórialeveleket a párolóban 100 fokon két percig blansírozzuk (leforrázzuk), majd hideg víz alatt hirtelen lehűtjük. A cikórialeveleket frissentartó fóliára egymás mellé fektetjük. A halfilét sóval és sáfránnyal ízesítjük és a cikórialevelekre helyezzük. A fólia segítségével a leveleket a hal köré tekerjük. A fóliát eltávolítjuk és a tekercset egy lyukas párolótálra helyezzük. 85 fokon 8 percig pároljuk, majd szeletekre vágjuk és sóval, színes borssal és chili-olajjal fűszerezzük.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. máj. 18. 07:48
A párolt ördöghal elkészítési módja és hozzávalói.