Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Lasagne verde recept

Lasagne verde recept

Elkészítési idő 70 perc

A Lasagne verde hozzávalói:
Lasagne tészta
1/4 csomag mirelit spenót
10 dkg sonka
8 dkg liszt
8 dkg margarin
1 liter tej
3-4 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt trappista sajt
2 dl főzőtejszín
10 dkg füstölt sajt
só, bors, szerecsendió
vaj a tepsi kikenéséhez


A Lasagne verde elkészítési módja:
A margarint egy lábosban megolvasztom, hozzákeverem a lisztet, majd nagyon kis lángon apránként hozzáöntve a tejet, habverővel kevergetve besamel mártást készítek. Amikor az összes tej belement, sűrűre főzöm. A kész mártást sóval, szerecsendióval ízesítem. Két részre osztom (a sonkás része lehet kicsit több): Az egyik felébe belekeverem a negyed csomag fagyasztott spenótot, és a lereszelt, vagy átpasszírozott fokhagymát. A másik felébe belekeverem a nagyon apró kockákra vágott vagy ledarált sonkát, jól megborsozom. A tepsit kivajazom, és a következő sorrendben állítom össze a lasagnét: Sonkás szósz - tészta - spenótos szósz - tészta - sonkás szósz - tészta - spenótos szósz - tészta - sonkás szósz - reszelt trappista sajt. Sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt megsütöm, amíg a tetején szép pirosra sül a sajt. Az öntet elkészítése: Kis lábosban felforralom a tejszínt, felolvasztom benne a reszelt füstölt sajtot. Ezzel meglocsolva igazán finom, és különleges!

Jó étvágyat!
Másnap is nagyon finom!


Kategória: Tésztafélék receptjei


A lasagne verde elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook