Afrikai harcsafilé sajtmártásban sütve recept
40 perc
Az Afrikai harcsafilé sajtmártásban sütve hozzávalói:
2 db kb. 60 dkg-os afrikai harcsafilé
5 dkg vaj
5 ek citromlé
1 nagy doboz tejföl
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt trappista sajt
só
bors
Az Afrikai harcsafilé sajtmártásban sütve elkészítési módja:
A halfilét hideg vízzel megmossuk, leitatjuk, és tálra fektetjük. Mindkét oldalát 1-1 ek citromlével meglocsoljuk. Sózzuk, borsozzuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát meghámozzuk. Egy serpenyőben a vajon a halszeletek mindkét oldalát 2-3 percig sütjük. Kivesszük, és egy tűzálló tálba rakjuk. A megmaradt zsiradékon (kevés olajjal pótolható) a vöröshagymát, és az átnyomott fokhagymát megpároljuk. A hagymákat tejföllel felöntjük, felforraljuk, és a reszelt sajtot belekeverve, kis lángon megolvasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, és a maradék citromlével ízesítjük. A sütőt előmelegítjük. A halszeleteket a sajtmártással bevonjuk. 15-20 perc alatt megsütjük. Köretnek rizst adhatunk hozzá. Sütési hőfok:180°C Sütési mód: alul-felül sütés
Ha még krémesebbre szeretnénk, tehetünk bele kockasajtot is.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: 001269bfc9, 2012. máj. 27. 20:26
Az afrikai harcsafilé sajtmártásban sütve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.