Sajtos krumpligombóc recept
A Sajtos krumpligombóc hozzávalói:Gombóchoz:
1 kg lisztes burgonya
200 g liszt
100 g vaj
250 g rikotta
100 g parmezán frissen reszelve
szerecsendió, só, bors
Töltelék:
500 g (Fontina) sajt
150 g tejszín
50 g vaj
100 g parmezán
A Sajtos krumpligombóc elkészítési módja:
A burgonyát hideg sós vízben tesszük fel főni (12 g só/liter). Forrón hámozzuk (még jobb, ha előbb meleg sütőben hagyjuk kigőzölögni), krumplinyomóval pürítjük, majd hozzáadjuk a vajat, a rikottát, a lisztet. Legyen homogén, de ne dolgozzuk túl. Lángelosztón kis lángon megolvasztjuk a hozzávalókat. A masszát tepsire terítjük, nem túl vékonyan. Befejezés A krumplis tésztát vékonyra nyújtjuk, négyzeteket szaggatunk belőle (kb. 5 cm átmérőjű gombóc legyen a végeredmény). A sajtmasszából kisebb darabokat vágunk, golyóra formázzuk, minden tésztanégyzet közepére teszünk egy sajtgolyót. Megformázzuk a gombócokat, majd 6 percig épp gyöngyözve forró vízben készítjük. A kész gombócokat olvasztott vajba, majd reszelt parmezánba forgatjuk, így tesszük a tányérra.
Az eredeti recept szerint fehér szarvasgombát gyalulnak a gombócokra, körbeöntik mogyorószínűre barnított vajjal.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2011. jún. 19. 14:26
A sajtos krumpligombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.