Szalonnás zsemlegombóc recept
A Szalonnás zsemlegombóc hozzávalói:10 dkg füstölt szalonna
2 db szikkadt zsemle
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál fűszerkeverék
2 gerezd préselt fokhagyma
1 csokor zöldpetrezselyem
1 késhegynyi őrölt bors
1 tojás
1/2 sütőpor
finomliszt
2 evőkanál étolaj
(4 evőkanál tejföl)
A Szalonnás zsemlegombóc elkészítési módja:
A szalonnát kis kockákra vágva zsemleszínűre sütjük, a hagymát szintén kis kockákra vágva hozzáadjuk, megdinszteljük, majd átpirítjuk benne a felkockázott zsemlét, megszórjuk a fűszerkeverékkel borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel. Mikor langyosra hűlt, elkeverjük a tojással, 2 dl vízzel, sütőporral és annyi liszttel, amennyitől a galuskatészta-állagú masszát kapunk. Ebből a masszából vizes kézzel gombócokat formálunk és lobogó forró sós vízben kifőzzük. Egy jénai tálban felmelegítjük az olajat és átforgatjuk rajta a kifőtt gombócokat. Mártásokhoz, vagy tejföllel meglocsolva - önálló fogásként - tálalhatjuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. jún. 28. 17:38
A szalonnás zsemlegombóc elkészítési módja és hozzávalói.