Meggyes-csokis felfújt recept
A Meggyes-csokis felfújt hozzávalói:7 dl tej
12 dkg margarin
10 dkg vaj
10 evőkanál kristálycukor
10 evőkanál búzadara
1 evőkanál vaníliaízű pudingpor
pici só
4 db tojás
50 dkg magozott és kinyomkodott meggy
2 evőkanál keserű kakaó
2 evőkanál tej
A Meggyes-csokis felfújt elkészítési módja:
A meggyet 2 evőkanál kristálycukorral megszórjuk. A tejet felforraljuk és állandó keverés mellett belecsurgatjuk a pudingporral összekevert búzadarát. Míg hűl, a tojássárgákat, margarint habosra keverjük 6 evőkanál cukorral, pici sóval és adagonként belekeverjük a kihűlt masszát, - végül lazán összedolgozzuk a tojások keményre vert habjával. Zsírral kikent vagy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe terítjük, belenyomkodjuk a meggyet és 170 fokos sütőben 40 perc alatt szép rózsaszínre sütjük. A kakaót, 2 evőkanál tejet, 10 dkg vajat, kakaót állandó keverés mellett forrásig olvasztjuk és egyenletesen a tésztára csurgatjuk. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. jún. 18. 21:11
A meggyes-csokis felfújt elkészítési módja és hozzávalói.