Vörösborban párolt marha fehérpecsenye recept
A Vörösborban párolt marha fehérpecsenye hozzávalói:Hozzávalók (1 adagra)
A marhaszeletekhez:
3 db, kb 1 cm vastag fehérpecsenye szelet
olíva olaj
150-200 ml száraz vörösbor
ízlés szerint fekete bors
ízlés szerint só
A zöldségkörethez:
igény szerinti mennyiségű cukkini
igény szerinti mennyiségű padlizsán
igény szerinti mennyiségű sárgarépa
igény szerinti mennyiségű apró csiperke gomba
A köret:
Grattan burgonya
A Vörösborban párolt marha fehérpecsenye elkészítési módja:
A fehérpecsenyét bepácoljuk, vagy ha erre nincs időnk, akkor beborsozzuk, besózzuk. Kevés olívaolajon a húsok mindkét oldalát megsütjük . Pár perc sütés után felöntjük a húsokat vörösborral, és fedő alatt puhára pároljuk őket. Ha a húsok elkészültek, a zöldségkörettel folytatjuk a munkát. A padlizsánt fél cm vastag szeletekre vágjuk. Az apró szemű csiperkegombákat elfelezzük, a padlizsánból és a sárgarépából ferdén vékony, de nagy felületű szeleteket vágunk. A padlizsánszeletek mindkét oldalát olaj nélkül megpirítjuk, majd a gombákkal is ugyanígy teszünk. Pár csepp olajon a cukkinit és a sárgarépát is megpirítjuk. Végül a zöldségköretet, a Grattan burgonyát, és a hússzeleteket összetálaljuk, petrezselyemmel díszítjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. júl. 24. 09:45
A vörösborban párolt marha fehérpecsenye elkészítési módja és hozzávalói.